Michelin Cross Climate

Geplaatst op 15/06/2015

Innovatieve MICHELIN CrossClimate band in mei op de markt:

Michelin introduceert revolutionaire nieuwe band

voor veiligheid onder alle weersomstandigheden

 

In mei introduceert Michelin de CrossClimate, een innovatieve band dieonder alle weersomstandigheden veiligheid biedt. Michelin is erin geslaagd om technologieën voor zomerbanden en winterbanden te fuseren tot een zomerband met 3PMSF-certificering. Bij de presentatie van deze band, begin maart in Genève, benadrukte Jean-Dominque Senard (CEO van Michelin) dat de MICHELIN CrossClimate echter niet verward mag worden met een all season band.

 

De all season banden die op de markt beschikbaar zijn, neigen qua zomerprestaties meer naar winterbanden. De MICHELIN CrossClimate is daarentegen een volwaardige zomerband. Qua remgedrag op droog en nat wegdek en brandstofefficiëntie doethij niet onder voor andere zomerbanden.Maar op besneeuwde wegen heeft hij het remgedrag en de tractievan een winterband. De MICHELIN CrossClimate is de allereerste zomerband met 3PMSF-certificering en is dus geschikt voor landen waar ‘s winterseen aangepaste bandenuitrusting verplicht is. Geen enkele andere band op de markt biedt dezelfde allround prestaties.  Met de MICHELIN CrossClimate kunnen automobilisten het hele jaar door, zowel bij zomer- als bij winterweer, veilig de weg op.

 

Perfect voor Nederland/Belgie

DeCrossClimate perfect aansluit op de Nederlandse/Belgische markt: Hij is gemaakt voor het veranderlijke Nederlandse/Belgische weerbeeld en is vooral aantrekkelijk voor de groep die nu nog het hele jaar door op zomerbanden rijdt. Dat is ongeveer 65% van de automobilisten.

Het onafhankelijke testinstituut TÜV SÜD bevestigde de prestaties van de MICHELIN CrossClimate: hij behaalde een A voor remmen op nat wegdek, een C voor rolweerstand, en één golfje voor geluid.

De intelligente combinatie van rubber compoundsverschaft de MICHELIN CrossClimate een uitstekende grip onder alle weersomstandigheden, een korte remweg op nat wegdek, en energiezuinigheid. Zijn prestaties op droog wegdek, de tractie op besneeuwde wegen en het uitstekende kilometerrendement zijn vooral te danken aan het V-vormige profiel met de high-tech lamellen. Door de afgeschuinde profielblokken, in combinatie met de high-tech lamellen, heeft de MICHELIN CrossClimate een korte remweg op droog wegdek en uitstekende prestaties op besneeuwde wegen.

 

Total Performance

De MICHELIN  CrossClimate is een concreet resultaat van de Michelin Total Performance strategie. Die is erop gericht om meerdere prestaties tegelijkertijd te verbeteren. Michelin weet, met geavanceerde technologieën, prestaties te combineren die altijd voor onverenigbaar werden gehouden. Daarmee heeft Michelin baanbrekende innovaties op haar naam geschreven zoals onder andere de radiaalband en deEnergy Saver technologie. De MICHELIN CrossClimate is de nieuwste innovatie die in dat rijtje thuishoort.

Hij komt beschikbaar in 23 afmetingen (15, 16 en 17 inch).Voor automobilisten die frequent bij sneeuw en vorst rijden, adviseert Michelin overigens nog steeds winterbanden. 

 

Meer info? Advies nodig?

U kan ons steeds telefonisch contacteren of vul ons contactformulier in.

Onze vestigingen:

Wevelgem: 056 36 40 20